ACT2


PREVENT

Vorm jezelf tot een atleet

Hoeveel sporters, zowel op recreatief niveau als op professioneel niveau, hebben een goede kennis over trainingsmethodes, voeding, recuperatie, blessurepreventie,...?

Stabilisatietraining voor voetballers...anders bekeken.Sporter/atleet: 'Daar heb ik mijn trainer voor!'

Maar wat als je trainer slechts een beperkte kennis heeft omtrent die materie?
Of slechts kennis heeft omtrent het sporttechnische en -tactische?
Of wat als je trainer niet in de buurt is?
Wat doe je in het tussenseizoen, als je er alleen voorstaat?
Wat doe je tijdens je blessure of herstelfase?

Voorste kruisbandletsels epidemisch in het voetbal?

Mijn ervaring in het begeleiden van zowel recreatieve maar vooral ook topsporters heeft me geleerd dat ze relatief weinig kennis hebben over blessurepreventie, werken met hartslagmeters, flexibiliteittraining, 'functionele krachttraining' en andere belangrijke informatie om een betere atleet te worden.
Ik stelde me de vraag waarom bv een topvoetballer zo weinig kennis heeft over zijn eigen lichaam?

Het 'functionele' krachtprogramma voor voetballers en voetbaltrainers: PRO
video: stabilisatietraining voor voetbal

'Je moet die gasten alleen maar opleggen wat ze moeten doen, zij moeten uitvoeren wat ik hun opleg.' (commentaar van een professionele voetbaltrainer op het voorstel om jonge talentvolle voetballers meer te leren over bovenstaande items, het geven van huiswerk,... )
'Leiders' in het voetbal, worden ze zo geboren of kan je ze vormen?

We zijn het uiteraard niet eens met deze uitspraak en dat heeft ons aangezet om dit concept verder uit te werken, in eerste instantie binnen de voetbalwereld, maar uiteraard ook in andere sportdisciplines.

Ik had het genoegen om met Willem te kunnen werken. Jammer genoeg is zijn onderneming zodanig snel aan het groeien dat er geen tijd meer over is voor onze club. Op de korte periode (3 maanden) dat hij bij ons gewerkt heeft konden we zien dat zijn pionierswerk op het gebied van lifestyle, fysieke voorbereiding/training en zijn persoonlijke aanpak heel efficiënt en aangepast was voor de jeugdacademie van YR KV Mechelen. Ook al is Willem niet meer bij ons aan het werk, zijn programma en inzichten worden nog steeds toegepast door onze technische staf. De DVD is een must voor iedereen die met jongeren in de sport werkt.
Rudy Geens, Algemeen Verantwoordelijke Jeugdopleiding (AVJO), YR KV Mechelen


'Vorm jezelf tot een atleet' - voetbal


Profvoetballer: 'Mijn trainer leert me niets van deze dingen, hij zegt me alleen wat ik moet, wanneer ik het moet doen en hoe ik het moet doen.'

De taak van een voetbaltrainer?

Wat kunnen we van een voetbaltrainer verwachten? Dat hij zijn spelers leert hoe ze met hartslagmeters moeten werken? Hoe ze functioneel kunnen trainen in de fitness?
Tuurlijk niet, deze mensen willen zich bezig houden met hun sport en passie: het voetbal!
Wie gaat deze taak dan op zich nemen? De fysical trainer? De hersteltrainer? De kinesi-/fysiotherapeut? Zijn ze voldoende opgeleid in deze materie of hebben ze enkel kennis over een gedeelte ervan? En delen ze hun kennis met de spelers? Of zeggen ze hun spelers enkel wat te doen?
Vanzelfsprekend zullen er veel individuele verschillen zijn van club tot club, van trainer tot trainer.

Voetbalopleiding voor duiveltjestrainers

Het 'functionele' krachtprogramma voor voetballers en voetbaltrainers: PRO

Het opleidingsniveau van de voetbaltrainer?

In hoeverre is een voetbaltrainer opgeleid in het fysieke gedeelte? In hoeverre ligt de interesse er?
Indien de voetbaltrainer dit gedeelte doorspeelt naar een assistent, in hoeverre zal deze het de spelers aanleren? En wat bij letsels? Gaat de hersteltrainer de spelers een aantal dingen aanleren?
Of niet?

Meer weten over voetbalopleidingen?

Artikel: 'Blessurepreventie en krachttraining door mobiliteit en flexibiliteit', door Willem Timmermans.
Gepubliceerd in de maart 2011 editie van Dug-Out, professioneel voetbalmagazine, klik hier voor een deel van het artikel.
Dug-out bestellen

Presentatie op het 3de Cyprus International Soccer Conference, Nicosia May 26th-27th: Willem is uitgenodigd door de organisatoren van CISC om een presentatie te geven over blessurepreventie in voetbal.
De presentatie 'Injury Prevention by functional stretching' bestaat uit een theoretische inleiding met enkele praktijkvoorbeelden en een essentieel praktijkgedeelte.


Eerstvolgende opleidingsdag voor voetbaltrainers, kiné/fysiotherapeuten, herstel- en revalidatietrainers op 13/12/2014 op de terreinen van KSK 's Gravenwezel, België
Meer info en inschrijven

Wegens de positieve reacties en om iedereen de kans te geven deel te nemen willen we zo snel mogelijk werk maken van een nieuwe opleiding. Breng ons gerust op de hoogte van je interesse en mogelijke data die voor je zouden kunnen, we brengen je dan persoonlijk op de hoogte van de nieuwe cursusdag. Bedankt!


Afdrukken
Nieuwe opleiding voor 2013!!!

Functioneel Fitness Coach Voetbal

Act2Prevent is momenteel in volle voorbereiding van een nieuwe cursus die, in tegenstelling tot onze dagopleidingen, meerdere dagen in beslag zal nemen.
Act2Prevent gaat met de opleiding 'Functioneel Fitness Coach Voetbal' uitdaging aan om ervoor te zorgen dat de deelnemers zichzelf ontwikkelen tot 'specialist' in het begeleiden van voetballers op het fysieke vlak, zonder het holistische aspect van 'het voetballen' uit het oog te verliezen.
We leggen de lat erg hoog, vragen een groot engagement, interactie en 'teamwork' van de deelnemers met een uniek leermoment als doel.
De cursus Functioneel FCV (Fitness Coach Voetbal) wordt opgesplitst in 'FCV - Recrea' en 'FCV - PRO' zodat je als voetbalbegeleider zelf de keuze kan maken hoe diep je in deze materie wil gaan.
De inhoud van onze opleidingen kan onderhevig zijn aan wijzigingen met als doel een steeds betere kwaliteit alsook updates te brengen. Van grote wijzigingen brengen we je steeds op de hoogte.
Ben je erg ambitieus en heb je de wil om de huidige tekorten die er zijn in het begeleiden van voetballers om te zetten in een positieve uitkomst, neem dan zeker contact met ons op.'Functioneel Fitness Coach Voetbal - recrea'

Misschien heb je al eerdere opleidingen gevolgd maar was het niet 100% voor je duidelijk, ...had je het idee dat de link met voetbal er niet voldoende was, ...was het niet praktisch genoeg gericht ...of gewoon ...erg moeilijk toe te passen? Of heb je noties van alle fysieke onderdelen die een voetballer dient te trainen maar mis je de details of het complete plaatje?
Op zaterdag 5 januari 2013 passen we onze inhoud aan naar het trainen van 'de recreatieve voetballer' en richten we ons naar de voornaamste inzichten en technieken die je kan toepassen met beperkte budgetten of faciliteiten. Het is ons doel om laagdrempelige informatie te brengen die makkelijk toepasbaar is en vooral erg begrijpbaar is, niet alleen voor de begeleider maar ook voor de voetballer.
De 'Functioneel Fitness Coach Voetbal - Recrea' begrijpt op het einde van de dag de noden en behoeftes van de recreatieve voetballer en is in staat op een eenvoudige manier de meest up-to-date technieken uit de fitness-wereld te delen met de voetballers.
De 'Functioneel FCV - Recrea' gaat het engagement aan om zijn/haar spelers en club op de hoogte te brengen van oefeningen die in eerste instantie logica brengen voor het lichaam en tevens gelinkt zijn aan de sportspecifieke behoeftes van de recreatieve voetballer. De 'Functioneel FCV - Recrea' is in staat om met een kritische blik te kijken naar de huidige oefenmethodes in het voetbal en heeft de nodige kennis en inzichten om zelf een selectie te maken van wat effectief 'functioneel is ... voor voetbal'!
De 'FCV - Recrea' kan deelnemen aan een aantal 'open' trainingsdagen van de 'FCV-PRO -opleiding'. Deze worden later gecommuniceerd.

'Functioneel FCV - Recrea': Voor wie?
Gedreven en dynamische begeleiders die zich verder willen bekwamen in de sportspecifieke fitness- begeleiding van de recreatieve voetballer.
Voetbaltrainers die hun kennis op 'de fysieke ontwikkeling van recreatieve voetballers' willen verbreden.
Hersteltrainers, revalidatietrainers, physical coaches, ...
Medische zorgverleners die zich verder willen specialiseren in het voetbalspecifieke begeleiden op lichamelijke vlak, blessurepreventie, testing, ...

'Functioneel FCV - Recrea': Inhoud?
Zie verder

'Functioneel Fitness Coach Voetbal - PRO'

Act2Prevent gaat de uitdaging aan om ervoor te zorgen dat de deelnemers zichzelf ontwikkelen tot 'fitness specialisten' in het begeleiden van voetballers, met volle aandacht voor het holistische aspect van 'het voetballen'. Bedoeling is dat de deelnemers de kwaliteiten hebben om voetballers tot het allerhoogste niveau op een professionele en sportspecifieke manier te begeleiden.
We leggen de lat erg hoog, vragen een groot engagement, zelfstudie, interactie en 'teamwork' van de deelnemers met een uniek leermoment als doel. Daarnaast is er nog veel ruimte in het ontwikkelen van 'functionele trainingsprogramma's voor voetbal', zeker in de de topic 'blessurepreventie'. Aan de beste speler ter wereld heb je immers niet erg veel als hij ... gekwetst is.
De 'Functioneel FCV - PRO' is door Act2Prevent niet medisch opgeleid of gemachtigd medische handelingen te verrichten maar kan erg ondersteunend en vernieuwend werken in het fit/gezond houden en de 'performance' van de speler.
De opleiding 'Functioneel FCV - PRO' daagt de deelnemers uit om de handschoen op te nemen en mee te denken binnen het concept 'voetbalgerichte fitness' en tevens op de hoogte te zijn van de laatste ontwikkelingen. Act2Prevent zorgt voor de professionele prikkels, kwalitatieve contacten vanuit de verschillende disciplines ... en de nodige uitdagingen en leeromgeving, zodat jij je kan ontwikkelen tot een Functioneel FCV- PRO!
Jouw progressie stopt niet na onze opleiding en we vragen een professionele ingesteldheid en de intentie om alle dagen beter te worden. Om die reden zal de groep op de hoogte worden gehouden van updates, bijscholingen, brainstorm-sessies, ed.
Ben je erg ambitieus en heb je de intenties om de huidige werkpunten die er zijn in het begeleiden van voetballers om te zetten in een positieve en verrijkende uitkomst, neem dan zeker contact.

The Fat Decimator System


'Functioneel FCV - PRO': Voor wie?
Gedreven en dynamische begeleiders die zich verder willen bekwamen in de sportspecifieke begeleiding van de voetballer binnen een professioneel kader.
Ambitieuze voetbaltrainers die hun kennis op 'de fysieke ontwikkeling van voetballers' willen verbreden en deze technieken willen introduceren/toepassen op hoog niveau.
Hersteltrainers, revalidatietrainers, physical coaches, ...
Medische zorgverleners die zich verder willen specialiseren in het voetbalspecifieke, blessurepreventie en specifieke interesse hebben in het 'medisch screenen van een voetballer'.
(Vooropleidingen LO, Kiné, Personal Training, Osteo of voetbaltrainersopleidingen geven een meerwaarde)
Bij interesse ontvang je een vragenlijst zodat we een beeld kunnen schetsen van je persoonlijke situatie en hoe we je het best tegemoet kunnen komen.

'Functioneel FCV - PRO': Inhoud?
Conditionele testing & opvolging binnen een professioneel kader.


Polar Team2 trainingssysteem

Functionele krachttraining 'voor voetbal' binnen en buiten, verdere uitwerking + praktijk.
Functionele flexibiliteit 'voor voetbal' binnen en buiten, verdere uitwerking + praktijk.
Blessurepreventie, recuperatie, voeding... in functie van voetbal.
Persoonlijke ontwikkeling van de voetballer (Vorm jezelf tot een atleet)
Medische Screening van de voetballer.
... + updates

De inhoud wordt verspreid over meerdere weekends in mei en juni 2013. Mogelijks komt de cardiovasculaire testing eerder aan bod. (We communiceren dit verder van zodra de trainingsdag definitief vast ligt).
De opleiding tot 'Functioneel Fitness Coach Voetbal - PRO' bestaat uit een combinatie van theoretische voorbereiding met de praktijk als eindpunt. De praktijk wordt gebracht in de vorm van een workshop en vraagt actieve deelname (oa. het geven van training) van de deelnemer.

'FCV - PRO': Extra's
We brengen je tevens in contact met specialisten vanuit binnen- en buitenland. Om die reden is basis van het Engels vereist. Als student 'FCV- PRO' ontvang je van ons een zelfstudie-tool twv $199 . Deze wordt uitgetest (gelieve je laptop mee te brengen) en met je meegegeven op 5 januari 2013, samen met enkele thuisopdrachten.
We kunnen nu al melden dat we op 25 en 26/05/2013 Ben Cormack naar België brengen voor de cursus: 'The movement based assessment for football program'

Ben Cormack is the founder of Cor-Kinetic. He is a world-renowned educator, researcher and international presenter/speaker. Ben has been involved with elite sports and rehabilitation for over a decade.
He has taught and mentored many trainers, physiotherapists and osteopaths in the functional approach to movement, training and rehabilitation. Ben has presented across the globe both independently and conference based. He continues to do this on an ongoing basis through the education arm of Cor-kinetic.
Ben uses cutting edge assessment and training techniques based around his principles derived from his extensive education and his global experience.
Ben has studied with Gary Gray and Dr David Tiberio at the Gray Institute in the US. He is a graduate of their GIFT program. He also is a regular contributor to the global leader in fitness education website, PTon the Net. He has written numerous research articles and audio presentations on a wide range of subjects.
He has helped both professional athletes and members of the public back to full fitness to achieve their ultimate goals from the depths of debilitating problems.
Ben Cormack has worked with various Premiership football clubs, title winning professional boxers and elite endurance athletes amongst a host of different sporting disciplines.

The movement based assessment for football program is a comprehensive course providing the participant with all the skills needed to successfully assess, rehabilitate and train the footballer in a functionally authentic way.
Content

The course has been hosted at various premiership clubs and has been attended by participants from Chelsea FC, Manchester city FC, Aston Villa FC, Fulham FC, Sunderland FC, Newcastle FC, Middlesbrough FC and Rangers FC. This will be a unique opportunity to attend this course outside of the UK and is the first time this will have been done.

Klik hier voor de inhoudstabel en deelnameprijzen van 'Functioneel Fitness Coach Voetbal'
Voor vragen, contacteer ons op info@Act2Prevent.com

Opleiding 'Functioneel Fitness Coach Voetbal - Recrea'

Wanneer: Zaterdag 5 januari 2013
Waar: Terrein KFC Herent, Brabant, België
Aanvang: 9u30
Einde: 17u, voor deelnemers die enkel 'FCV-Recrea' volgen 20u, voor deelnemers die kiezen voor 'FCV - PRO'

Inhoud:
Voormiddag:
Introductie: Definiëring en domeinbepaling 'FCV', verschil tussen 'Recrea' en 'PRO' behoeftes binnen de voetbalwereld en afgeleide doelstellingen voor de 'FCV'.
Topic:
'Cardio en Voetbal'
Subtopic: Introductie in testing van het cardiovasculair vermogen van voetballers en het bieden van een juist begrippenkader. Gebracht door Luk Bosmans, Fitlab Nottebohm, SportMed, HGNB
Namiddag:
Topic:
'Functionele flexibiliteit als basis van je krachttraining'. Theorie + praktijk
'Functionele krachttraining VOOR VOETBAL!' Theorie + praktijk

Deelname:
115,00€
deelnemers aan 'FCV- PRO' ontvangen tevens op 5 januari 2013 een zelfstudie-tool 'Functionele Anatomie' twv $199
Er is op 5 januari 2013 nog steeds de mogelijkheid om in te schrijven voor 'FCV- PRO'.
Inhoudstabel


Voetbalopleiding voor duiveltjestrainers'Een aantal tools en inzichten aanleren aan de voetballer? Hoe kom je daarbij?'

'Ik snap best dat je dit concept wil brengen voor jeugdvoetballers, maar dit gaat nooit lukken bij profvoetballers, die hebben hun gewoontes en hebben daar geen interesse in.'
Professioneel voetbaltrainer

We begrijpen best dat een volledige kern van 20-30 voetballers bijscholen in de materie een utopie is, maar wat als er 8 spelers interesse hebben in het concept? Ga je deze dan de kans ontnemen om meer te leren over 'functionele krachttraining', flexibiliteit, blessurepreventie, sportvoeding,...?
We zijn van oordeel dat je ook volwassen voetballers de kans moet geven zich verder te ontwikkelen en dat ze niet benadeeld mogen worden door hun ploegmaats die er geen interesse in hebben of trainers die de desinteresse veralgemenen. Wat als een niet-geschoolde voetballer nadien trainer wordt? Wat als een geschoolde voetballer trainer wordt? Wie van beide gaat het niveau van de atletisering in ons voetbal omhoog kunnen tillen?
Wat kunnen we leren van de Cybex-test bij (prof)voetballers? Of niet leren?

Persoonlijke ontwikkeling in de sport? Wat zijn de voordelen voor de atleet vandaag, morgen, en na de carrière?


Via de jeugdwerking starten ... of toch met een het 1ste elftal?

Jongeren staan vaker meer open voor het bijscholen en hebben soms nog geen gewoontes gecreëerd, oudere spelers daarentegen hebben vaak hun manier van trainen, eten, rust en passen zich vaak moeilijker aan.
Is dat zo? Kunnen we dat veralgemenen? Is er een verschil tussen de ploegsporter en de individuele atleet (bv wielrenner)? Mijn ervaring is in elk geval dat een individuele atleet niets aan het toeval overlaat, steeds op zoek gaat naar een betere begeleiding/methodes en er geen enkel probleem mee heeft om zich aan te passen aan betere technieken.

Het 'functionele' krachtprogramma voor voetballers en voetbaltrainers: PRO

'Onze spelers van het eerste elftal zijn gewoon om op krachtmachines te werken en hebben geen interesse in functioneel trainen. Hoe en waarom zouden die hun trainingsmethodes nog veranderen?'
Professioneel voetbaltrainer

Ik ben zelf pas op 33-jarige leeftijd in contact gekomen met een meer 'functionele' manier van trainen, heb er geen enkele moeite mee gehad om deze technieken en visie te integreren in mijn training omdat ik wist wat de voordelen waren en hoe ik het moest implementeren.
Waarom zou een profvoetballer van 28 jaar zijn trainingsmethodes niet meer kunnen verbeteren?
Feit is wel dat de speler de voordelen moet zien voor zichzelf (dat is toch altijd en voor iedereen zo) en dat hij het aangeleerd moet krijgen.
Kan het zijn dat clubs en trainers hun spelers alleen maar dingen 'opleggen' omdat ze het niet zien zitten om het hun spelers aan te leren? Of dat ze niet over de interesse beschikken om het de spelers aan te leren? Of dat ze zelf niet over de knowhow beschikken om het aan te leren of inhoudelijk?

Functioneel stretchen voor jeugdvoetballers'Vorm jezelf tot een atleet': voordelen

Wat zijn de voordelen voor de clubs, trainers en spelers om meer knowhow te hebben op het gebied van fysieke voorbereiding, blessurepreventie, functionele krachttraining, voeding, ... Hieronder sommen we alvast enkele voordelen op als je meer kennis en vaardigheden binnen je club brengt.

Voor de clubs:
- Persoonlijkheidsontwikkeling van de spelers
- Meer verantwoordelijkheid bij de spelers
- Minder blessures
- Verhoogde waarde van de spelers
- Knowhow binnen de club, die niet meteen verloren gaat bij een eventuele trainerswissel
- ...

Voor de trainers/technische staf:
- Meer tijd voor de voetbaltrainer om zich bezig te houden met het 'voetbal'
- Meer tijd en betere organisatiemogelijkheden voor de hersteltrainer/ fysical trainer
- Betere prestaties door het aanleren van de beste methodes
- Minder letsels door een betere kennis en vaardigheden
- Meer kennis voor de trainer want hij wordt betrokken bij de beste methodes en info
- ...

Voor de spelers/atleten:
- Meer kennis en vaardigheden
- Train jezelf beter in het tussenseizoen, bij blessures, in je vrije tijd...
- Minder letsels en betere prestaties
- Persoonlijke ontwikkeling, minder afhankelijk
- Indien je nadien trainer wenst te worden, heb je meer kennis en vaardigheden...
- ...

Voor de medische staf:
- Minder letsels en betere inzichten
- Gemakkelijker werken bij veel letsels, door een betere organisatie en gedeelde verantwoordelijkheid begeleider < > speler
- Andere methodes en tools
- Preventief werken ipv. curatief
- Oorzakelijk zoeken ipv. symptomatisch behandelen
- ...

Waarom kiezen voor Act2Prevent / Beweging In Praktijk?
- We beschikken over de nodige expertise, educatief materiaal en uitbouw van het concept.
- We beschikken over een team met experts in de verschillende disciplines.
- We beschikken over de nodige ervaring in 'Applied Functional Science' wat onze begeleiding van een uitzonderlijke kwaliteit maakt.
- Onze intenties zijn in functie van gezondheid, 'performance' en educatie.
- Onze produkten zijn uiterst geschikt voor alle niveaus en zijn gemakkelijk aanpasbaar naargelang de mogelijkheden en vraag.


Onze diensten / producten

'Soccer - Recrea'
Voor clubs, trainers en spelers van lagere afdelingen, amateurverenigingen:
'Soccer - Recrea' : naargelang behoefte en vraag
- Organiseren van info-avonden over blessurepreventie, sportvoeding, functionele krachttraining, flexibiliteitstraining, werken met de hartslagmeter,...
- Organiseren van demo-trainingen over blessurepreventie en krachttraining voor voetballers,...
- Organiseren van opleidingen voor voetbaltrainers, medische staf, hersteltrainers (zie bv www.trainervoetbal.be)
- Individuele sessies en begeleiding
- DVD: Blessurepreventie en krachttraining door mobiliteit en flexibiliteit
- Ondersteuning, advies en hulp op aanvraag

De begeleiding/inhoud is op aanvraag en omvat maximaal 1 dag.


Boek nu

'Soccer - Semi -Pro'
Voor clubs, trainers en spelers van semi-professioneel niveau en die verder wensen te professionaliseren: 'Soccer - Semi -Pro'
- Avond- of weekendopleiding voor verantwoordelijken, clubtrainers , medische staf en hersteltrainers
- Avond-demo-trainingen over blessurepreventie en krachttraining voor voetballers,...
- Individuele sessies en begeleiding op aanvraag
- Introductie krachttraining binnen de fitness, 'functionele' krachttraining
- DVD: Blessurepreventie en krachttraining door mobiliteit en flexibiliteit
- Doorlichting en ondersteuning jeugdwerking
- Ondersteuning, advies en hulp op aanvraag

De begeleiding/inhoud is op aanvraag en omvat maximaal 1 maand, enkel 's avonds of tijdens het weekend. 'Soccer-semi-pro' omvat 100 uren


Offerte

'Soccer -Pro - All in'
Voor clubs, trainers en spelers van professioneel niveau en die verder wensen te professionaliseren/optimaliseren: 'Soccer -Pro - All in'
- Deze 'all-in' formule is alleen geschikt voor professionele clubs die een volledige doorlichting en optimalisatie wensen van hun jeugdwerking en het 1ste elftal
- Professionele dagopleidingen voor verantwoordelijken, clubtrainers, medische staf en hersteltrainers naargelang behoefte: hartslagmeting, periodisering in de praktijk, voeding,...
- Dag-demo-trainingen voor alle leeftijdscategorieën (vanaf U15)
- Individuele sessies en begeleiding
- Aanleren SMR ('self myofascial release')
- Uitwerken en/of optimaliseren 'functionele krachttraining'

bron: Beweging In Praktijk
Training met Nana Asare, profvoetballer, meer info

Het 'functionele' krachtprogramma voor voetballers en voetbaltrainers: PRO

De begeleiding/inhoud is op aanvraag, omvat maximaal 3 maanden en gebeurt voltijds.
Enkel clubs die voordien de DVD hebben bekeken en reeds eerder een 1 dags-opleiding hebben gevolgd bij Act2Prevent komen in aanmerking voor de 'Soccer-Pro-All in'. 'Soccer-Pro-All in' omvat 300 uren.


Offerte

'Vorm jezelf tot een atleet' - basketbal: op aanvraag
Offerte, stuur jouw specifieke vraag, behoefte en situatie en we antwoorden zo snel mogelijk.

'Vorm jezelf tot een atleet' - volleybal: op aanvraag
Offerte, stuur jouw specifieke vraag, behoefte en situatie en we antwoorden zo snel mogelijk.

'Vorm jezelf tot een atleet' - jouw sport of discipline: op aanvraag
Offerte, stuur jouw specifieke vraag, behoefte en situatie en we antwoorden zo snel mogelijk.


Vorm jezelf tot een atleet: Individuele voetbaltraining

Inhoud van onze individuele voetbaltraining

Act2Prevent/Beweging In Praktijk geeft voetbaltrainingen op individuele basis of in kleine groepjes, gericht op de fysieke voorbereiding van de voetballer. We leren de speler in de individuele voetbaltraining hoe hij/zij functionele flexibiliteitsoefeningen kan integreren in de warming-up voor voetbal, en we combineren functionele krachttraining met conditietraining voor voetbal.
Het functionele stretchprogramma voor voetballers en voetbaltrainers
Het functionele krachtprogramma voor voetballers en voetbaltrainers


Indoor trainingen met Nana Asare (FC Utrecht, NL)

We onderscheiden ons van de klassieke individuele begeleiding door de voetballer niet alleen te trainen, maar hem/haar ook op te leiden in het trainen van zichzelf op fysiek vlak : functionele flexibiliteit voor voetbal, functionele krachttraining voor voetbal, werken met hartslagzones, blessurepreventie,... (zie: Concept: Vorm jezelf tot een atleet). Voordeel voor de speler is dat hij de aangeleerde principes kan toepassen bij de voetbalclub of bij extra trainingen die hij volledig alleen afwerkt.
We maken in onze trainingen zoveel mogelijk gebruik van de bal en voetbalgerichte oefenvormen en laten ruimte voor de creativiteit van de speler.
3D dynamische stabiliteitstraining voor voetbal

Voor wie zijn onze individuele voetbaltrainingen geschikt?

Spelers van alle niveau's die extra willen bijtrainen en bijleren, we denken hierbij aan spelers die na blessure hun niveau opnieuw willen opkrikken of voetballers die tijdelijk zonder club zitten.

Voetbalblessures: De aantallen zijn niet meer bij te houden: voetbalspelers die hervallen van de éne in de ander blessure, voetbalspelers die niet weten hoe ze hun oude niveau terug kunnen bereiken, voetbalspelers die het advies hebben gekregen om te stoppen met hun passie, voetballers met lichamelijke klachten (overbelasting van achillespees, knie, heup) waar voorlopig niemand een oplossing voor heeft en voor één of meerdere operaties staat,...
Onze studies in AFS hebben ons geleerd om meer oorzakelijk (ipv. symptomatisch) te kijken naar letsels en we gebruiken deze inzichten in wat we noemen 'functionele blessurepreventie - training - revalidatie'. Dit vergroot de kans om een zeker percentage voetballers terug op het oude niveau te krijgen zonder dramatische ingrepen of chronisch lijden.

(Prof)voetballers zonder club: Door het overaanbod van talentvolle voetballers bij de clubs uit de hoogste afdelingen, zijn er elk jaar een pak (prof)voetballers die tijdelijk zonder club zitten en dus op individuele basis hun conditie moeten onderhouden. Door onze educatieve aanpak kunnen deze spelers een tijdelijk nadeel ombuigen in een voordeel op langere termijn, omdat we ze gaan opleiden in de meest up-to-date trainingsmethodes. Onze beschikbaarheid overdag en de kans om meer dan 1 training per dag te geven houdt de (prof)voetballer in het trainingsregime van bij de voetbalclub, en maakt het gemakkelijker om de draad terug op te pikken.
Contacteer ons voor de mogelijkheden.


Extra fysieke trainingen voor voetbal: De ervaring leert ons dat zelfs profvoetballers soms nood hebben aan extra trainingen, omdat ze aanvoelen dat ze (door het groepsgebeuren bij de club, wat soms ten koste gaat van efficiëntie ) hun fysieke mogelijkheden niet optimaal benutten of omdat hun gedrevenheid en motivatie zo groot is dat ze het maximale uit hun carrière willen halen. Andere vinden het belangrijk om in het tussenseizoen, de winterstop of andere pauzes hun conditie te onderhouden onder begeleiding van een 'professional'. Het educatieve in onze begeleiding helpt de voetballer niet alleen op fysiek vlak, maar de kennis en persoonlijke ontwikkeling die we voor ogen hebben geeft hem een stabiele basis voor de rest van zijn voetbaltoekomst.

Waar vinden onze individuele voetbaltrainingen plaats?

Onze 'PersonalTraining Studio' is in Sint-Katelijne-Waver, Mechelen maar we zijn niet plaatsgebonden en kunnen onze trainingen eender waar geven, ngl. de vraag en de intenties van de voetballer.

bron: Beweging In Praktijk bron: Beweging In Praktijk

Voor het veldwerk gaat onze voorkeur uit naar kunstgrasvelden omwille van de beschikbaarheid onder alle weerscondities en de perfecte omstandigheden om de fysieke prikkels te combineren met de voetbaltechniek.
Jammer genoeg is het aanbod van dit soort voetbalvelden op dit moment nog eerder gering.

Wanneer vinden de individuele voetbaltrainingen plaats?

Onze beschikbaarheid kan wisselen van dag tot dag, vandaar dat het belangrijk kan zijn om de afspraken tijdig vast te leggen. Omwille van de bezetting van de voetbalvelden zijn de mogelijkheden overdag groter dan 's avonds, al hangt dat natuurlijk ook af van de mogelijkheden (en het niveau) van de speler.
Contacteer ons voor de mogelijkheden.

The Red Tea Detox

Individuele voetbaltrainingen bij je voetbalclub

Niet iedere voetbalclub heeft een individueel herstel/revalidatie- of conditietrainer voor je klaar staan, maar wil mogelijk wel meewerken om er voor te zorgen dat jij, als spelers, de beste begeleiding krijgt. Indien de voetbalclub akkoord gaat om jou te laten begeleiden door een extern conditietrainer, dan blijf je alvast verder werken in een voor jou vertrouwde omgeving. Dit geeft tevens de mogelijkheid om in kleine groepjes te werken en de kosten te spreiden. Voordeel voor de voetbalclubs is dat dit soort van trainingen kan gekoppeld worden aan demo-trainingen of opleidingen voor de andere leden (vnl. trainers, verzorgers,...) van de voetbalclub.

Vergoeding van een individuele voetbaltraining

Is afhankelijk van veel factoren, zoals bv. de totale tijdsduur die de training in beslag neemt.
Zo zal een training in de Personal Training Studio te Sint-Katelijne-Waver, Mechelen minder tijd in beslag nemen dan een verplaatsing naar pakweg Oostende.
Werken met grotere groepen heeft altijd zijn voordelen naar de individuele onkostenvergoeding.
Contacteer ons voor een offerte.Educatie