ACT2


PREVENT

Act2ality


Nieuwe editie voor 2015, wij starten op 20/12/2014!!!

Klik hier voor de inhoud van Functioneel Fitness Coach Voetbal 2015

Functioneel Fitness Coach Voetbal

Act2Prevent is in 2013 gestart met een gloednieuwe cursus die, in tegenstelling tot onze dagopleidingen, meerdere dagen (10) in beslag zal nemen.
Act2Prevent gaat met de opleiding 'Functioneel Fitness Coach Voetbal' uitdaging aan om ervoor te zorgen dat de deelnemers zichzelf ontwikkelen tot 'specialist' in het begeleiden van voetballers op het fysieke vlak, zonder het holistische aspect van 'het voetballen' uit het oog te verliezen.
We leggen de lat erg hoog, vragen een groot engagement, interactie en 'teamwork' van de deelnemers met een uniek leermoment als doel.
De cursus Functioneel FCV (Fitness Coach Voetbal) wordt opgesplitst in 'FCV - Recrea' en 'FCV - PRO' zodat je als voetbalbegeleider zelf de keuze kan maken hoe diep je in deze materie wil gaan.
De inhoud van onze opleidingen kan onderhevig zijn aan wijzigingen met als doel een steeds betere kwaliteit alsook updates te brengen. Van grote wijzigingen brengen we je steeds op de hoogte.
Ben je erg ambitieus en heb je de wil om de huidige tekorten die er zijn in het begeleiden van voetballers om te zetten in een positieve uitkomst, neem dan zeker contact met ons op.'Functioneel Fitness Coach Voetbal - recrea'

Misschien heb je al eerdere opleidingen gevolgd maar was het niet 100% voor je duidelijk, ...had je het idee dat de link met voetbal er niet voldoende was, ...was het niet praktisch genoeg gericht ...of gewoon ...erg moeilijk toe te passen? Of heb je noties van alle fysieke onderdelen die een voetballer dient te trainen maar mis je de details of het complete plaatje?
Op zaterdag 20 december 2014 passen we onze inhoud aan naar het trainen van 'de recreatieve voetballer' en richten we ons naar de voornaamste inzichten en technieken die je kan toepassen met beperkte budgetten of faciliteiten. Het is ons doel om laagdrempelige informatie te brengen die makkelijk toepasbaar is en vooral erg begrijpbaar is, niet alleen voor de begeleider maar ook voor de voetballer.
De 'Functioneel Fitness Coach Voetbal - Recrea' begrijpt op het einde van de dag de noden en behoeftes van de recreatieve voetballer en is in staat op een eenvoudige manier de meest up-to-date technieken uit de fitness-wereld te delen met de voetballers.
De 'Functioneel FCV - Recrea' gaat het engagement aan om zijn/haar spelers en club op de hoogte te brengen van oefeningen die in eerste instantie logica brengen voor het lichaam en tevens gelinkt zijn aan de sportspecifieke behoeftes van de recreatieve voetballer. De 'Functioneel FCV - Recrea' is in staat om met een kritische blik te kijken naar de huidige oefenmethodes in het voetbal en heeft de nodige kennis en inzichten om zelf een selectie te maken van wat effectief 'functioneel is ... voor voetbal'!

'Functioneel FCV - Recrea': Voor wie?
Gedreven en dynamische begeleiders die zich verder willen bekwamen in de sportspecifieke fitness- begeleiding van de recreatieve voetballer.
Voetbaltrainers die hun kennis op 'de fysieke ontwikkeling van recreatieve voetballers' willen verbreden.
Hersteltrainers, revalidatietrainers, physical coaches, ...
Medische zorgverleners die zich verder willen specialiseren in het voetbalspecifieke begeleiden op lichamelijke vlak, blessurepreventie, testing, ...

'Functioneel FCV - Recrea': Inhoud?
Zie verder

'Functioneel Fitness Coach Voetbal - PRO'

Act2Prevent gaat de uitdaging aan om ervoor te zorgen dat de deelnemers zichzelf ontwikkelen tot 'fitness specialisten' in het begeleiden van voetballers, met volle aandacht voor het holistische aspect van 'het voetballen'. Bedoeling is dat de deelnemers de kwaliteiten hebben om voetballers tot het allerhoogste niveau op een professionele en sportspecifieke manier te begeleiden.
We leggen de lat erg hoog, vragen een groot engagement, zelfstudie, interactie en 'teamwork' van de deelnemers met een uniek leermoment als doel. Daarnaast is er nog veel ruimte in het ontwikkelen van 'functionele trainingsprogramma's voor voetbal', zeker in de de topic 'blessurepreventie'. Aan de beste speler ter wereld heb je immers niet erg veel als hij ... gekwetst is.
De 'Functioneel FCV - PRO' is door Act2Prevent niet medisch opgeleid of gemachtigd medische handelingen te verrichten maar kan erg ondersteunend en vernieuwend werken in het fit/gezond houden en de 'performance' van de speler.
De opleiding 'Functioneel FCV - PRO' daagt de deelnemers uit om de handschoen op te nemen en mee te denken binnen het concept 'voetbalgerichte fitness' en tevens op de hoogte te zijn van de laatste ontwikkelingen. Act2Prevent zorgt voor de professionele prikkels, kwalitatieve contacten vanuit de verschillende disciplines ... en de nodige uitdagingen en leeromgeving, zodat jij je kan ontwikkelen tot een Functioneel FCV- PRO!
Jouw progressie stopt niet na onze opleiding en we vragen een professionele ingesteldheid en de intentie om alle dagen beter te worden. Om die reden zal de groep op de hoogte worden gehouden van updates, bijscholingen, brainstorm-sessies, ed.
Ben je erg ambitieus en heb je de intenties om de huidige werkpunten die er zijn in het begeleiden van voetballers om te zetten in een positieve en verrijkende uitkomst, neem dan zeker contact.

'Functioneel FCV - PRO': Voor wie?
Gedreven en dynamische begeleiders die zich verder willen bekwamen in de sportspecifieke begeleiding van de voetballer binnen een professioneel kader.
Ambitieuze voetbaltrainers die hun kennis op 'de fysieke ontwikkeling van voetballers' willen verbreden en deze technieken willen introduceren/toepassen op hoog niveau.
Hersteltrainers, revalidatietrainers, physical coaches, ...
Medische zorgverleners die zich verder willen specialiseren in het voetbalspecifieke, blessurepreventie en specifieke interesse hebben in het 'medisch screenen van een voetballer'.
(Vooropleidingen LO, Kiné, Personal Training, Osteo of voetbaltrainersopleidingen geven een meerwaarde)
Bij interesse ontvang je een vragenlijst zodat we een beeld kunnen schetsen van je persoonlijke situatie en hoe we je het best tegemoet kunnen komen.

'Functioneel FCV - PRO': Inhoud?
Conditionele testing & opvolging binnen een professioneel kader.


Polar Team2 trainingssysteem

Functionele krachttraining 'voor voetbal' binnen en buiten, verdere uitwerking + praktijk.
Functionele flexibiliteit 'voor voetbal' binnen en buiten, verdere uitwerking + praktijk.
Blessurepreventie, recuperatie, voeding... in functie van voetbal.
Persoonlijke ontwikkeling van de voetballer (Vorm jezelf tot een atleet)
Medische Screening van de voetballer.
... + updates

De inhoud wordt verspreid over meerdere weekends in 2015: inhoudstabel.
De cardiovasculaire testing komt op 25/04/2014 aan bod en is ook volgbaar voor geïnteresseerden die niet deelnemen aan de cursus FFCV.
De opleiding tot 'Functioneel Fitness Coach Voetbal - PRO' bestaat uit een combinatie van theoretische voorbereiding met de praktijk als eindpunt. De praktijk wordt gebracht in de vorm van een workshop en vraagt actieve deelname (oa. het geven van training) van de deelnemer.

'FCV - PRO': Extra's
We brengen je tevens in contact met specialisten vanuit binnen- en buitenland. Om die reden is basis van het Engels vereist. Als student 'FCV- PRO' ontvang je van ons een zelfstudie-tool twv $199 . Deze wordt uitgetest (gelieve je laptop mee te brengen) en met je meegegeven op 20 december 2014, samen met enkele thuisopdrachten.
We hebben in 2013 en 2014 Ben Cormack naar België gebracht voor de cursus: 'The movement based assessment for football program', in 2015 gaan we voor onze collega's uit Zweden, die een concept hebben uitgewerkt in het screenen en functioneel begeleiden/behandelen van voetballers. Meer info.

The Fat Decimator System


2014-2015: 'The 1080 Movement Assessment Specialist course' - Belgium

Learn how to functionally test your football players the way professional teams such as Everton FC do. 1080 MAP (Movement Assessment Profile) is a systematic testing system of functional movement patterns that creates unique profiles that directly reflects the player's physical performance. The profiles will identify physical limitations/hidden potential and determine what is needed for the player to get quick functional results, effectively reach optimal performance and prevent injuries. With the 1080 MAP profile you will be able to design highly effective training programs. Just a few exercises will be needed, because of the effective and meaningful testing.After finishing the 1080 Movement Assessment Specialist course, you will be able to:
- understand the body as a whole and how different joints and regions are interconnected in three-dimensional movement patterns and physical performance
- know how to systematically test and analyse mobility and stability in various movement patterns
- implement an objective measurement tool, 1080 MAP, in order to document mobility and stability in a functional manner for both you and your players
- analyse the 1080 MAP profile in order to effectively determine what joint or region is in need of training and rehabilitation
- get quick results in your training and rehabilitation due to effective and meaningful testing
- be part of our international network

Content:
- Principles and criteria for performance
- Introduction of integrated biomechanics
- Motion analysis
- Functional analysis of mobility and stability
- Practical application of tests and analysis
- Design of functional mobility and stability profiles

Eligibility: Certified personal trainers/coaches and licensed health professionals such as physiotherapists, chiropractors, osteopaths and physicians.

The price includes a portable Athletic 1080 test mat and free access to 1080 MAP web system for one month.

Worth knowing: 1080 MAP is validated by the Norwegian School of Sport Science
Preliminary data was presented at IC Sports congress in September 2013 in Portugal and the Sports Medicine Spring Meeting in Sweden May 2014
Athletic1080 won Stockholm's Innovation award in December 2012 in the category of Life Sciences for the 1080 MAP
Applied and used by different professional football clubs in Europe such as Everton FC.

Athletic 1080 Team: Ola Eriksrud, MSPT, FAFS, GPS,

Assistant professor at the Norwegian School of Sport Sciences in biomechanics and motor control. He is an internationally renowned lecturer and innovator with multiple innovation projects through Innovation Norway. Ola also works as a physical therapist at Olympiatoppen, which the Olympic training resource center in Norway. He is also a consultant for different professional athletes, teams and federations. He has taken numerous classes and courses in the field of Biomechanics, Sports Medicine and manual treatment approaches. Ola is a Fellow of Applied Functional Science (FAFS) with a Functional Manual Reaction Certification (FMR) from the Gray Institute.

Jessica Parnevik-Muth, PT, FAFS, GPS, C.S.C.S

Jessica works as a physical therapist at InMo in Stockholm with extensive national and international experience. She has worked as a senior physical therapist and strength & conditioning specialist at one of the top sports medicine clinics in the United States. There she trained and rehabilitated athletes from the PGA- and LPGA Tour, NHL, NFL and MLB. Jessica is also an internationally renowned lecturer on functional biomechanics, anatomy and training. She has taken numerous continuing education courses in the field of Functional Biomechanics, Sports Medicine, OMT and KBT. Jessica is a Fellow of Applied Functional Science (FAFS), Functional Manual Reaction Certification (FMR) and Nike 360 Golf Performance Specialist from the Gray Institute.

Ali Ghelem FAFS, GPS, CAFS

Ali received his education and training at Bosön, Check Institute, Personal Training School, HeartMath and is NG360 Nike GolfPerformance Specialist and Fellow of Applied Functional Science™ as well as an innovator of functional testing. Ali has worked as a physical trainer since 1996. Since 2002 he has worked with multiple professional tennis players on the WTA and ATP Tour, where Robin Söderling has been one of the most successful. His athletic background is from American Football and alpine skiing.

"WE ARE ALL ATHLETES, WE JUST PERFORM AT DIFFERENT LEVEL"

Dit opleidingsweekend zal plaatsvinden op 13 en 14 juni 2015 en is ook open voor geïnteresseerden die niet deelnemen aan de cursus 'Functioneel Fitness Coach Voetbal'

Klik hier voor de inhoudstabel en deelnameprijzen van 'Functioneel Fitness Coach Voetbal'
Voor vragen, contacteer ons op info@Act2Prevent.com

Opleiding 'Functioneel Fitness Coach Voetbal - Recrea'

Wanneer: Zaterdag 20 december 2014
Waar: In samenwerking met KFC Herent, Brabant, België
Aanvang: 9u30
Einde: 17u, voor deelnemers die enkel 'FCV-Recrea' volgen 20u, voor deelnemers die kiezen voor 'FCV - PRO'

Inhoud:
Voormiddag:
Introductie: Definiëring en domeinbepaling 'FCV', verschil tussen 'Recrea' en 'PRO' behoeftes binnen de voetbalwereld en afgeleide doelstellingen voor de 'FCV'.
Topic:
'Functionele flexibiliteit als basis van je krachttraining'. Theorie + praktijk
'Functionele krachttraining VOOR VOETBAL!' Theorie + praktijk

Deelname:
125,00€ bij inschrijving na 1 december 2014
95,00€ bij inschrijving voor 1 december 2014
deelnemers aan 'FCV- PRO' ontvangen tevens op 20 december 2014 een zelfstudie-tool 'Functionele Anatomie' twv $199
Er is op 20 december 2014 nog steeds de mogelijkheid om in te schrijven voor 'FCV- PRO'.
Inhoudstabel


Cyprus International Soccer Conference
Willem is uitgenodigd door de organisatoren van het 3de International Cyprus Soccer Conference om een presentatie te geven over 'blessurepreventie in voetbal' op zaterdag 26/5/2012.
We kijken er alvast naar uit onze expertise en ervaring te delen met de Griekse en Cypriotische trainers.
Meer info.Act2Prevent brengt David Tiberio naar België

David Tiberio (Gray-Institute) komt op 16 april 2012 voor de eerste keer naar België en met enige trots kondigen we zijn voordracht aan.

'Functional Muscle Function: Beyond the anatomical model'

Attendees will:
... recognize the three-dimensional anatomy of muscles
... learn direct and indirect influences of muscles on joints
... appreciate that muscle function depends on the position of the body
... appreciate that muscle function depends on the task
... appreciate that muscles function in synergies
... recognize how training exercises are also assessments

"David Tiberio PT PhD (Associate Professor at University of Connecticut)" is one the top two authorities on Applied Functional Science in the world. In 2007 he was recognized by the American Physical Therapy Association as the recipient of The HENRY O AND. FLORENCE P KENDALL AWARD. Dave is an accomplished researcher and master instructor of professionals whose teaching style incorporates a body, mind, spirit perspective. His knowledge and ability to teach applied biomechanics is unsurpassed as his attention to those he teaches."

Het is de bedoeling om David minstens 1 keer per jaar naar België te krijgen, zodat hij zijn expertise kan delen met onze Personal Trainers, Kinésitherapeuten, Sportverzorgers, Artsen, Podologen, Osteopaten en andere medische zorgverleners.
Wens je meer informatie en in te schrijven voor deze unieke gelegenheid, om een idee te krijgen hoe de principes van 'Applied Functional Science' de efficientie van jouw begeleiding kunnen verhogen schrijf je dan in op onderstaande kader en we brengen je persoonlijk op de hoogte.
Wat is Applied Functional Science?
We raden deze sessie aan voor kinésitherapeuten, osteopaten, personal trainers, sportverzorgers, artsen, hersteltrainers, sporters, ... en iedereen die gezonder en efficiënter wil bewegen en presteren.
De sessie wordt gegeven in het Engels!

Schrijf je hieronder in en we brengen je persoonlijk op de hoogte hoe je kan inschrijven voor deze sessie.
Yesterday I had the great pleasure to attend a seminar by David Tiberio, from Gray Institute. This man is simply awesome in the human movement science and what true function means.
A huge thank you to Willem Timmermans and Lieven De Veirman from the Act2Prevent team for organising this! Looking forward to more happenings and sharing of knowledge in the future!
Marie Nilsson, Personal Trainer

Deze bijscholing was weeral leerrijk en maakt u soms terug alerter voor de therapie in de praktijk. Het maakt mij ook warm voor verdere bijscholing op dit vlak. David heeft mij verschillende zaken op een heel duidelijke manier kunnen uitleggen. Kortom: Deze bijscholing had van mij gerust een week mogen duren, ik wacht al op een volgende bijscholing. Bedankt om dit mogelijk te maken!
Jan Meeusen, Kinesitherapeut

Prachtige uiteenzetting en zeer leuke praktische kijk op hoe het lichaam beweegt!
Voor mij zeer interessant voor mijn rehab en preventieve training in de sport:
Simpel voorbeeld:
Probleem thv de heup! hoe zit het met de functie van de voeten??
David Tiberio kan het dan ook zo fantastisch uitleggen!!
Nick Audooren, Personal Trainer, www.forzatraining.be

Act2Prevent goes golf

In de lente van 2012 neemt Willem deel aan een nieuwe cursus in het trainen van golfers, om ze blessurevrij te houden en ze beter te laten presteren in hun passie: het golfen
De organisatie van 'Becoming a Nike Golf NG360 Golf Performance Specialist' ligt in handen van het Gray-Institute (Adrian, USA ) en is, zoals de naam het laat vermoeden en samenwerking tussen het Gray-Instituut en Nike.

Info: Becoming a NG360 Golf Performance Specialist (GPS) powered by Gray Institute is a commitment and dedication towards the enhancement and enrichment of your own professional and personal development. As a Golf Professional or Movement Professional, becoming a NG360 GPS builds on your existing skill sets by teaching you a functional and logical process of golf-specific principles, strategies and techniques. The continuous goal of the NG360 Functional Performance System (FPS) powered by Gray Institute is to increase your competency, confidence, and credibility in order to maximize your potential to enhance the abilities of others.
More

De basis van deze cursus is het maken van bewegingsanalyses, specifiek gericht naar de golfsport en het oorzakelijk zoeken naar de oorzaak van golfspecifieke letsels ( rug, schouder, knie, ...). Daarnaast wordt er veel aandacht gespendeerd aan 'tools en technieken' die de golfer gaan helpen om beter te golfen.
Bekijk certificaat

Act2Prevent doelstelling 2012 : Boeken

Act2Prevent start in 2012 met de voorbereidingen van een reeks boeken omtrent 'functioneel trainen', 'sportspecifiek trainen', 'beter bewegen binnen en buiten de fitness', ...
Het is ons doel om unieke, begrijpbare en toepasbare inhoud te brengen en we zijn op zoek naar medische en/of gezondheidsbegeleiders die denken een meerwaarde te kunnen brengen naar onze lezers toe.
Denk je een aantal top-ideeën of ervaringen te hebben binnen deze topics die je wil delen met de mensen rondom je, geef ons een seintje en we contacteren je spoedig om deze verder uit te werken.
Ben je gezondheidsprofessional en je wenst de principes van Applied Functional Science te implementeren in je zaak of begeleiding, neem zeker contact. We staan voor je klaar om je op te leiden in een materie die de efficiëntie van je begeleiding de hoogte in jaagt.
Meer info

Nieuwe samenwerking: Podologie

We zijn constant op zoek om het Act2Prevent - team uit te breiden met specialisten die een meerwaarde kunnen brengen naar onze klanten en contacten. Aangezien we steeds meer en meer te maken krijgen met chronische letsels binnen de sportwereld zien we in de podologie een extra schakel die ons kan helpen in het 'oorzakelijk' aanpakken van letsels. Om die reden zal podoloog Thorbjorn De Brul ons team versterken en ter beschikking staan van onze klanten. Podoloog Thorbjorn zal ons niet alleen bijstaan bij externe opdrachten en in de ontwikkeling van onze educatieve programma's maar stelt zich op zaterdag (8u - 14u) ter beschikking op onze Personal- Training- Studio te Sint-Katelijne-Waver, Mechelen.
Meer info en afspraak
Willem heeft in 2010 deelgenomen aan 'GIFT', een topcursus olv. 'father of function' Gary Gray. Via deze weg kunnen we een betere kwaliteit brengen op het gebied van menselijk bewegen en functioneren.


Dr. Dave Tiberio (links), Gary Gray PT. (rechts).

In 2011 gaat Willem zijn volgende stap zetten in zijn studies in 'Applied Functional Science' door deel te nemen aan het 'Playcoachmate-programma' aan het Gray-Instituut, Adrian, Michigan, USA
Met de volgende inhoud:
- Dieper ingaan op de 'principe-strategie-techniek' processen van 'Applied Functional Science'
- Doeltreffend aanleren, coachen en mentoring
- Verder logica en volgorde van technieken
- Aanleer-strategieën

Willem krijgt de kans om actief deel te nemen (als presenter) aan het 'Applied Functional Science Festival', een 2-daagse seminarie in Chicago, USA

The Applied Functional Science™ Symposium: The Whys, Hows, and Whats of Movement
This inaugural event is a 2-day seminar that features over 30 Presenters and Presentations by Fellows of Applied Functional Science™ from around the world. The common thread of Applied Functional Science™ ? the science of human movement ? will weave through all presentations and will empower the audience in the Principle-Strategy-Technique Process in order to better care for and serve all patients / clients in the areas of assessment, training and conditioning, rehabilitation, and injury prevention in the movement industry. WHAT SETS THIS APART FROM THE INDUSTRY IS THE FACT THAT THE ATTENDEES WILL SEE EVERY PRESENTATION AS EACH ONE IS DONE ON ONE PRIMARY STAGE.
The goal of the AFS Symposium is to further teach Applied Functional Science™ with the focus on application - on movements.
For more information, including the topics and presenters.

Vanaf heden gaat Act2Prevent en zijn team terug langs bij de clubs, om op het terrein demo-trainingen te geven ivm blessurepreventie en krachttraining door mobiliteit en flexibiliteit.
Tip: Breng meerdere 'bevriende' clubs samen en maak er samen een leerrijk evenement van!

video: stabilisatietraining voor voetbal


Vanaf augustus 2010 hebben we een unieke DVD op de markt, gericht naar voetbalclubs/trainers en spelers met als onderwerp: 'Blessurepreventie en krachttraining door mobiliteit en flexibiliteit'
Bestel nu de voetbal DVD en ontvang GRATIS de databank van 70 'functionele oefeningen' twv 29,95 euro.
We hebben de voetbal DVD ondertussen ook in de Engelstalige versie en de Franse vertaling komt eraan in de loop van 2011.

Beste Willem,

Even een kort berichtje om u te laten weten dat ik de hele voetbal-video: 'Blessurepreventie en krachttraining door mobiliteit en flexibiliteit' heb bekeken. Ronduit geweldig werk!
Wij waarderen uw bedachtzaamheid en vriendelijkheid met betrekking tot uw opmerking aan het begin van de video. Ik geloof dat je gewoonweg heel goed werk hebt geleverd door het zeer duidelijk te brengen en gemakkelijk te volgen.
Zelfs zonder de ondertiteling, geloof ik echt dat ik zou weten wat je zegt, omdat je het zo goed bracht.
Knap gedaan, en laat ons gerust weten hoe we de voetbal DVD mee kunnen promoten!

Gary Gray, PT, www.grayinstitute.com Adrian, Michigan, USA


Referenties

Act2Prevent is gestart met het online plaatsen van documenten/E-books om kostbare informatie snel en eenvoudig met je te kunnen delen. Als klant kan je zo veel kostbare tijd winnen.
1. 'De 10 beste tips voor gezond en blijvend afslanken!'
2. 'Back to basics': de meest up-to-date informatie en voorbeelden voor een 'gezondere rug'.
3. Functionele stretchprogramma's voor jouw sport.
4. Het 'functionele' krachtprogramma voor voetballers en voetbaltrainers: PRO
Educatie