ACT2


PREVENT

Welkom op onze website

Mogelijk ben jij een persoon die preventie van gezondheidsproblemen belangrijk vindt en actie wil ondernemen om te komen tot een betere levenskwaliteit op fysiek en mentaal vlak.
Misschien ben je op zoek naar hoe je je sportprestaties kan optimaliseren door het functioneel trainen of wens je een opleiding te volgen met de meest up-to-date inhoud op het gebied van functionele blessurepreventie - training en revalidatie.
...Of heb je te maken met het regelmatig hervallen van de éne blessure in de andere, chronische letsels of zou je graag te weten komen hoe je blijvend blessurevrij kan worden?

Opleidingen, voordrachten, seminaries, demo-trainingen,...

Act2Prevent werkt samen met BeweginginPraktijk voor het geven van educatie aan individuen, groepen, sportclubs,...
Meer info op 'voordrachten' en 'demotraining voor clubs' of contacteer ons voor een kwalitatieve sessie op maat.
Meer weten over voetbalopleidingen?

Handleiding voor duiveltjestrainer in voetbal meer infoPresentatie op het 3de Cyprus International Soccer Conference, Nicosia May 26th-27th: Willem is uitgenodigd door de organisatoren van CISC om een presentatie te geven over blessurepreventie in voetbal.
De presentatie 'Injury Prevention by functional stretching' bestaat uit een theoretische inleiding met enkele praktijkvoorbeelden en een essentieel praktijkgedeelte.


Eerstvolgende opleidingsdag voor voetbaltrainers, kiné/fysiotherapeuten, herstel- en revalidatietrainers op 13/12/2014 op de terreinen van KSK 's Gravenwezel, België
Meer info en inschrijven

Wegens de positieve reacties en om iedereen de kans te geven deel te nemen willen we zo snel mogelijk werk maken van een nieuwe opleiding. Breng ons gerust op de hoogte van je interesse en mogelijke data die voor je zouden kunnen, we brengen je dan persoonlijk op de hoogte van de nieuwe cursusdag. Bedankt!


AfdrukkenNieuwe editie voor 2015, wij starten op 20/12/2014!!!

Klik hier voor de inhoud van Functioneel Fitness Coach Voetbal 2015

Functioneel Fitness Coach Voetbal

Act2Prevent is in 2013 gestart met een gloednieuwe cursus die, in tegenstelling tot onze dagopleidingen, meerdere dagen (10) in beslag zal nemen.
Act2Prevent gaat met de opleiding 'Functioneel Fitness Coach Voetbal' uitdaging aan om ervoor te zorgen dat de deelnemers zichzelf ontwikkelen tot 'specialist' in het begeleiden van voetballers op het fysieke vlak, zonder het holistische aspect van 'het voetballen' uit het oog te verliezen.
We leggen de lat erg hoog, vragen een groot engagement, interactie en 'teamwork' van de deelnemers met een uniek leermoment als doel.
De cursus Functioneel FCV (Fitness Coach Voetbal) wordt opgesplitst in 'FCV - Recrea' en 'FCV - PRO' zodat je als voetbalbegeleider zelf de keuze kan maken hoe diep je in deze materie wil gaan.
De inhoud van onze opleidingen kan onderhevig zijn aan wijzigingen met als doel een steeds betere kwaliteit alsook updates te brengen. Van grote wijzigingen brengen we je steeds op de hoogte.
Ben je erg ambitieus en heb je de wil om de huidige tekorten die er zijn in het begeleiden van voetballers om te zetten in een positieve uitkomst, neem dan zeker contact met ons op.'Functioneel Fitness Coach Voetbal - recrea'

Misschien heb je al eerdere opleidingen gevolgd maar was het niet 100% voor je duidelijk, ...had je het idee dat de link met voetbal er niet voldoende was, ...was het niet praktisch genoeg gericht ...of gewoon ...erg moeilijk toe te passen? Of heb je noties van alle fysieke onderdelen die een voetballer dient te trainen maar mis je de details of het complete plaatje?
Op zaterdag 20 december 2014 passen we onze inhoud aan naar het trainen van 'de recreatieve voetballer' en richten we ons naar de voornaamste inzichten en technieken die je kan toepassen met beperkte budgetten of faciliteiten. Het is ons doel om laagdrempelige informatie te brengen die makkelijk toepasbaar is en vooral erg begrijpbaar is, niet alleen voor de begeleider maar ook voor de voetballer.
De 'Functioneel Fitness Coach Voetbal - Recrea' begrijpt op het einde van de dag de noden en behoeftes van de recreatieve voetballer en is in staat op een eenvoudige manier de meest up-to-date technieken uit de fitness-wereld te delen met de voetballers.
De 'Functioneel FCV - Recrea' gaat het engagement aan om zijn/haar spelers en club op de hoogte te brengen van oefeningen die in eerste instantie logica brengen voor het lichaam en tevens gelinkt zijn aan de sportspecifieke behoeftes van de recreatieve voetballer. De 'Functioneel FCV - Recrea' is in staat om met een kritische blik te kijken naar de huidige oefenmethodes in het voetbal en heeft de nodige kennis en inzichten om zelf een selectie te maken van wat effectief 'functioneel is ... voor voetbal'!

'Functioneel FCV - Recrea': Voor wie?
Gedreven en dynamische begeleiders die zich verder willen bekwamen in de sportspecifieke fitness- begeleiding van de recreatieve voetballer.
Voetbaltrainers die hun kennis op 'de fysieke ontwikkeling van recreatieve voetballers' willen verbreden.
Hersteltrainers, revalidatietrainers, physical coaches, ...
Medische zorgverleners die zich verder willen specialiseren in het voetbalspecifieke begeleiden op lichamelijke vlak, blessurepreventie, testing, ...

'Functioneel FCV - Recrea': Inhoud?
Zie verder

The Fat Decimator System


'Functioneel Fitness Coach Voetbal - PRO'

Act2Prevent gaat de uitdaging aan om ervoor te zorgen dat de deelnemers zichzelf ontwikkelen tot 'fitness specialisten' in het begeleiden van voetballers, met volle aandacht voor het holistische aspect van 'het voetballen'. Bedoeling is dat de deelnemers de kwaliteiten hebben om voetballers tot het allerhoogste niveau op een professionele en sportspecifieke manier te begeleiden.
We leggen de lat erg hoog, vragen een groot engagement, zelfstudie, interactie en 'teamwork' van de deelnemers met een uniek leermoment als doel. Daarnaast is er nog veel ruimte in het ontwikkelen van 'functionele trainingsprogramma's voor voetbal', zeker in de de topic 'blessurepreventie'. Aan de beste speler ter wereld heb je immers niet erg veel als hij ... gekwetst is.
De 'Functioneel FCV - PRO' is door Act2Prevent niet medisch opgeleid of gemachtigd medische handelingen te verrichten maar kan erg ondersteunend en vernieuwend werken in het fit/gezond houden en de 'performance' van de speler.
De opleiding 'Functioneel FCV - PRO' daagt de deelnemers uit om de handschoen op te nemen en mee te denken binnen het concept 'voetbalgerichte fitness' en tevens op de hoogte te zijn van de laatste ontwikkelingen. Act2Prevent zorgt voor de professionele prikkels, kwalitatieve contacten vanuit de verschillende disciplines ... en de nodige uitdagingen en leeromgeving, zodat jij je kan ontwikkelen tot een Functioneel FCV- PRO!
Jouw progressie stopt niet na onze opleiding en we vragen een professionele ingesteldheid en de intentie om alle dagen beter te worden. Om die reden zal de groep op de hoogte worden gehouden van updates, bijscholingen, brainstorm-sessies, ed.
Ben je erg ambitieus en heb je de intenties om de huidige werkpunten die er zijn in het begeleiden van voetballers om te zetten in een positieve en verrijkende uitkomst, neem dan zeker contact.

'Functioneel FCV - PRO': Voor wie?
Gedreven en dynamische begeleiders die zich verder willen bekwamen in de sportspecifieke begeleiding van de voetballer binnen een professioneel kader.
Ambitieuze voetbaltrainers die hun kennis op 'de fysieke ontwikkeling van voetballers' willen verbreden en deze technieken willen introduceren/toepassen op hoog niveau.
Hersteltrainers, revalidatietrainers, physical coaches, ...
Medische zorgverleners die zich verder willen specialiseren in het voetbalspecifieke, blessurepreventie en specifieke interesse hebben in het 'medisch screenen van een voetballer'.
(Vooropleidingen LO, Kiné, Personal Training, Osteo of voetbaltrainersopleidingen geven een meerwaarde)
Bij interesse ontvang je een vragenlijst zodat we een beeld kunnen schetsen van je persoonlijke situatie en hoe we je het best tegemoet kunnen komen.

'Functioneel FCV - PRO': Inhoud?
Conditionele testing & opvolging binnen een professioneel kader.


Polar Team2 trainingssysteem

Functionele krachttraining 'voor voetbal' binnen en buiten, verdere uitwerking + praktijk.
Functionele flexibiliteit 'voor voetbal' binnen en buiten, verdere uitwerking + praktijk.
Blessurepreventie, recuperatie, voeding... in functie van voetbal.
Persoonlijke ontwikkeling van de voetballer (Vorm jezelf tot een atleet)
Medische Screening van de voetballer.
... + updates

De inhoud wordt verspreid over meerdere weekends in 2015: inhoudstabel.
De cardiovasculaire testing komt op 25/04/2014 aan bod en is ook volgbaar voor geïnteresseerden die niet deelnemen aan de cursus FFCV.
De opleiding tot 'Functioneel Fitness Coach Voetbal - PRO' bestaat uit een combinatie van theoretische voorbereiding met de praktijk als eindpunt. De praktijk wordt gebracht in de vorm van een workshop en vraagt actieve deelname (oa. het geven van training) van de deelnemer.

'FCV - PRO': Extra's
We brengen je tevens in contact met specialisten vanuit binnen- en buitenland. Om die reden is basis van het Engels vereist. Als student 'FCV- PRO' ontvang je van ons een zelfstudie-tool twv $199 . Deze wordt uitgetest (gelieve je laptop mee te brengen) en met je meegegeven op 20 december 2014, samen met enkele thuisopdrachten.
We hebben in 2013 en 2014 Ben Cormack naar België gebracht voor de cursus: 'The movement based assessment for football program', in 2015 gaan we voor onze collega's uit Zweden, die een concept hebben uitgewerkt in het screenen en functioneel begeleiden/behandelen van voetballers. Meer info.

2014-2015: 'The 1080 Movement Assessment Specialist course' - Belgium

Learn how to functionally test your football players the way professional teams such as Everton FC do. 1080 MAP (Movement Assessment Profile) is a systematic testing system of functional movement patterns that creates unique profiles that directly reflects the player's physical performance. The profiles will identify physical limitations/hidden potential and determine what is needed for the player to get quick functional results, effectively reach optimal performance and prevent injuries. With the 1080 MAP profile you will be able to design highly effective training programs. Just a few exercises will be needed, because of the effective and meaningful testing.After finishing the 1080 Movement Assessment Specialist course, you will be able to:
- understand the body as a whole and how different joints and regions are interconnected in three-dimensional movement patterns and physical performance
- know how to systematically test and analyse mobility and stability in various movement patterns
- implement an objective measurement tool, 1080 MAP, in order to document mobility and stability in a functional manner for both you and your players
- analyse the 1080 MAP profile in order to effectively determine what joint or region is in need of training and rehabilitation
- get quick results in your training and rehabilitation due to effective and meaningful testing
- be part of our international network

Content:
- Principles and criteria for performance
- Introduction of integrated biomechanics
- Motion analysis
- Functional analysis of mobility and stability
- Practical application of tests and analysis
- Design of functional mobility and stability profiles

Eligibility: Certified personal trainers/coaches and licensed health professionals such as physiotherapists, chiropractors, osteopaths and physicians.

The price includes a portable Athletic 1080 test mat and free access to 1080 MAP web system for one month.

Worth knowing: 1080 MAP is validated by the Norwegian School of Sport Science
Preliminary data was presented at IC Sports congress in September 2013 in Portugal and the Sports Medicine Spring Meeting in Sweden May 2014
Athletic1080 won Stockholm's Innovation award in December 2012 in the category of Life Sciences for the 1080 MAP
Applied and used by different professional football clubs in Europe such as Everton FC.

Athletic 1080 Team: Ola Eriksrud, MSPT, FAFS, GPS,

Assistant professor at the Norwegian School of Sport Sciences in biomechanics and motor control. He is an internationally renowned lecturer and innovator with multiple innovation projects through Innovation Norway. Ola also works as a physical therapist at Olympiatoppen, which the Olympic training resource center in Norway. He is also a consultant for different professional athletes, teams and federations. He has taken numerous classes and courses in the field of Biomechanics, Sports Medicine and manual treatment approaches. Ola is a Fellow of Applied Functional Science (FAFS) with a Functional Manual Reaction Certification (FMR) from the Gray Institute.

Jessica Parnevik-Muth, PT, FAFS, GPS, C.S.C.S

Jessica works as a physical therapist at InMo in Stockholm with extensive national and international experience. She has worked as a senior physical therapist and strength & conditioning specialist at one of the top sports medicine clinics in the United States. There she trained and rehabilitated athletes from the PGA- and LPGA Tour, NHL, NFL and MLB. Jessica is also an internationally renowned lecturer on functional biomechanics, anatomy and training. She has taken numerous continuing education courses in the field of Functional Biomechanics, Sports Medicine, OMT and KBT. Jessica is a Fellow of Applied Functional Science (FAFS), Functional Manual Reaction Certification (FMR) and Nike 360 Golf Performance Specialist from the Gray Institute.

Ali Ghelem FAFS, GPS, CAFS

Ali received his education and training at Bosön, Check Institute, Personal Training School, HeartMath and is NG360 Nike GolfPerformance Specialist and Fellow of Applied Functional Science™ as well as an innovator of functional testing. Ali has worked as a physical trainer since 1996. Since 2002 he has worked with multiple professional tennis players on the WTA and ATP Tour, where Robin Söderling has been one of the most successful. His athletic background is from American Football and alpine skiing.

"WE ARE ALL ATHLETES, WE JUST PERFORM AT DIFFERENT LEVEL"

Dit opleidingsweekend zal plaatsvinden op 13 en 14 juni 2015 en is ook open voor geïnteresseerden die niet deelnemen aan de cursus 'Functioneel Fitness Coach Voetbal'

Klik hier voor de inhoudstabel en deelnameprijzen van 'Functioneel Fitness Coach Voetbal'
Voor vragen, contacteer ons op info@Act2Prevent.com

Opleiding 'Functioneel Fitness Coach Voetbal - Recrea'

Wanneer: Zaterdag 20 december 2014
Waar: In samenwerking met KFC Herent, Brabant, België
Aanvang: 9u30
Einde: 17u, voor deelnemers die enkel 'FCV-Recrea' volgen 20u, voor deelnemers die kiezen voor 'FCV - PRO'

Inhoud:
Voormiddag:
Introductie: Definiëring en domeinbepaling 'FCV', verschil tussen 'Recrea' en 'PRO' behoeftes binnen de voetbalwereld en afgeleide doelstellingen voor de 'FCV'.
Topic:
'Functionele flexibiliteit als basis van je krachttraining'. Theorie + praktijk
'Functionele krachttraining VOOR VOETBAL!' Theorie + praktijk

Deelname:
125,00€ bij inschrijving na 1 december 2014
95,00€ bij inschrijving voor 1 december 2014
deelnemers aan 'FCV- PRO' ontvangen tevens op 20 december 2014 een zelfstudie-tool 'Functionele Anatomie' twv $199
Er is op 20 december 2014 nog steeds de mogelijkheid om in te schrijven voor 'FCV- PRO'.
Inhoudstabel


Voetbalopleiding voor duiveltjestrainers

video: stabilisatietraining voor voetbal


Vanaf 2012 kunnen onze klanten en contacten ook bij Act2Prevent terecht voor podologie, dwz. dat podoloog Thorbjorn De Brul op zaterdag (tussen 8-14u) klanten uit de Mechelse/Antwerpse regio kan ontvangen op onze thuisbasis te Sint-Katelijne-Waver, Mechelen. We gaan Thorbjorn tevens inschakelen voor externe opdrachten en bij het verder ontwikkelen van onze educatieve produkten en begeleiding. We hopen hiermee een extra service te kunnen brengen naar onze bestaande en nieuwe klanten.
Educatie